ATP100W wpa ssid not working

Options
CcHuMi
CcHuMi Posts: 16  Freshman Member
First Anniversary 10 Comments Friend Collector
Hi all I have configured some atp100w and never encounter wifi problems. 
But on one of them I setup two ssid one for guest which is open and it works well. Device like phone and computer connect to them and got an ip adress on another lan (pool). 

The second one is a pro ssid. Used to be internal of the office Lan to have access to same ressource as rj45 câble. 

The problem on this second man is I cannot  have a connection to it. 
I click on my  wifi icon then click on the Pro ssid it take long time to ask me the password. I enter it then click connect and then wait but after a time I got an error and I am never connected to this network. 
I try with different devices. 
I already change the name of the ssid just to try, password also, type of security. 
I try also to use the quick setup but it end in the same issue. 

Also another question we cannot delete ssid from web gui is this normal ?

is this possible to reset all Wi-Fi’s settings and ssid from webconsole command line ?

thanks a lot. 

I am lost on this if someone have an idea. 

Pierre 
«1

All Replies

  • CcHuMi
    CcHuMi Posts: 16  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Hi today a new discovery. Actually my pro wifi is set to interface lan1 which is the same as rj45 network with dhcp server enable on this interface. 

    If I put lan2 in my pro ssid it works but I am on another Lan . It look like lan1 interface doesn’t want to give up ip address to my wifi client. 

    Any idea ? 

    Please 

    thanks. 
  • mMontana
    mMontana Posts: 1,351  Guru Member
    Community MVP First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Check bridges an vLANs.
    I spend a couple of afternoons try to arrange correctly two APs (on into an USG60w, one phisical) on two vLANs, and it was quite a long road to be "stupid enough" to not assume anything.
  • CcHuMi
    CcHuMi Posts: 16  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    edited June 2022
    Options
    Thanks for your answer. 

    Can you explain where I must check bridge and Vlan in atp100w 5.30 ? 

    Strange thing is on anothers atp100w wifi part is easy as it should. 

    I check vlan and bridge and there nothing configured on the problematic atp100w and nothing also on a working atp100w

    I doesn’t really understand the problem
  • Fred_77
    Fred_77 Posts: 117  Ally Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    HI @CcHuMi

    just for recap:
    you are talking about embedded WiFi controller
    "Pro" ssid has parent zone Lan1
    "Guest" ssid has parent zone Lan2
    right?

    did you check the DHCP server configuration on Lan1? 
    system log may help you understand what happened when a client tries to connect ... can you see something "strange"?
  • CcHuMi
    CcHuMi Posts: 16  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Hi yes it is embedded Wifi in the ATP100W.
    Pro SSID has parent Zone Lan1
    And Guest DMZ for now ( I have tried everything this week-end)

    DHCP Server is like this :



    System Log show this :



    I don't really understand the errors. 
    Today I just ask someone on the site to try it next to zyxel but same thing.

    If you have idea...

    Thanks a lot
  • Zyxel_Emily
    Zyxel_Emily Posts: 1,333  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Please send the startup-config.conf to me in private message. I'd like to check your settings.

    Want a FREE Access Point? Participate in our campaign and share your network setup for a chance to win! https://bit.ly/3z9MJPB

  • CcHuMi
    CcHuMi Posts: 16  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Hi @Zyxel_Emily I just sent the config file.

    Thanks
  • Fred_77
    Fred_77 Posts: 117  Ally Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Ok your log is filtered or ordered.. any dhcp record?
  • Fred_77
    Fred_77 Posts: 117  Ally Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Forgive obvious question...

    Security policy Lan1 to Zywall ?.. traffic is allowed?
  • CcHuMi
    CcHuMi Posts: 16  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Yes filtered for Wireless LAN and there is nothing about DHCP for this computer where i do wifi test.



Security Highlight