NWA110AX Accesspoint randomly port 0 is down and up

Ogtur
Ogtur Posts: 5
edited April 14 in WirelessLAN
Hello to everybody, this is my first message on this forum.
I own a Zyxel NWA110X from some week, configured as standalone AP, and with Nebula cloud. connected to a Huawei Router.
several days that uplink port sometimes goes down and then up after few seconds. Sometimes it happens every hour, or every 20 minutes, or few times a day. When it happens, front LED flashes red , orange and go back green.
all devices connected in Wi-Fi loss internet connection. 
I installed last firmware Current version:V6.10(ABTG.8) , tired disable DCS,
DCS schedule, radio, tired to change ethernet cable but problem continues.
can somebody help me?

Accepted Solution

  • Greenlight
    Greenlight Posts: 36  Freshman Member
    edited March 5 Accepted Answer
    Could the issue happen on the connector of Huawei Router? Maybe you can connect the AP to the other port of the Router and monitor the performance.


All Replies

  • Zyxel_Bella
    Zyxel_Bella Posts: 137  Zyxel Employee

    Hi @Ogtur

     

    Welcome to Zyxel Community!

    NWA110X needs 802.3at power, can you check the adapter if it provides enough power for AP?

    If you confirm with power without problem, please provide use the diagnostics info for us to find out the root cause.

    Thank you.

     

    Regards,

    Bella


  • Ogtur
    Ogtur Posts: 5
    Hi @Zyxel_Bella
    Thank you for Help.
    I will now Change to other PoE network switch and try all day and gives you information. 
    thanks.

    Oguz 
  • Ogtur
    Ogtur Posts: 5
    Hi @Greenlight
    Thanks for Reply 
    Many time I change a port . today try with other PoE network switch. 
    I hope problem from only my Router port. :( 
  • Ogtur
    Ogtur Posts: 5
    PoE switch change before Last Log file 
    many times port 0 is down 


  • Zyxel_Bella
    Zyxel_Bella Posts: 137  Zyxel Employee

    Hi,


    So the issue is still there even changed port, cable and used PoE switch?


    It looks like you’re using Nebula to manage the AP, can we check the information of your site directly? If yes, please enable the Zyxel support at Help > Support request > Invite Zyxel support as administrator, and provide the Org and Site name in private message for us to check. Thank you.

     

    Regards,

    Bella


  • Ogtur
    Ogtur Posts: 5
    Hi Bella 
    Thanks for your help. 
    yes yesterday I change Network PoE switch.
    after change I not see port disable and enable problem . this problem from PoE power supply I tought.
    now stable working. hope continue normal working AP.
    thanks. Regards.