XGS4600-32F - SFP port issues

maxsaf
maxsaf Posts: 11
First Comment First Anniversary
 Freshman Member
edited August 26 in Switch
We have an issue on some switches.  Transceivers stop transmitting or/and corrupted info from it.

Port            : 5 (SFP)
Vendor          : ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
Part Number     : ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
Serial Number   : ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
Revision        : ▒▒▒▒
Date Code       : 20▒▒-▒▒-▒▒
Transceiver     : Others
Calibration     : Internal
Temperature(C)  ++       21.00        0.00        0.00        0.00        0.00
Voltage(V)      --        3.00        6.00        6.00        6.00        6.00
TX Bias(mA)     --        0.00      131.00      131.00      131.00      131.00
TX Power(dbm)   --     neg inf        8.16        8.16        8.16        8.16
RX Power(dbm)   --     neg inf        8.16        8.16        8.16        8.16

After the fiber is plugged in we can see RX but link is not established, TX still neg inf
Unplug/Plug it back everything is back to normal 

Port            : 5 (SFP)
Vendor          : Optcore
Part Number     : OPB1250-5320SDCR
Serial Number   : 1815011628
Revision        : A0
Date Code       : 2018-04-12
Transceiver     : Others
Calibration     : Internal

Temperature(C)           47.00      100.00       95.00      -35.00      -40.00
Voltage(V)                3.00        3.00        3.00        2.00        2.00
TX Bias(mA)              17.00       80.00       70.00        2.00        1.00
TX Power(dbm)            -6.08       -2.00       -3.00       -9.00      -10.00
RX Power(dbm)   --     neg inf        3.00        0.00      -23.98      -26.99

After we reseat or swap transceiver link it will stay connected or drop again.
We are using different transceivers, most of them Optcore or Robofiber

All Replies

  • Zyxel_Ryan
    Zyxel_Ryan Posts: 66
    First Answer First Comment Friend Collector
     Zyxel Employee
    edited August 2018
    Hello @maxsaf

    According to your description, your Optcore or Robofiber stop transmitting or/and corrupted info from DDMI. First of all, to clarify it it is a problem of the switch or not, I would like to know if the problem happens on all other ports or only certain ports? If it happens on all ports, I will assume that this might be an IOP problem. Due to the transceivers you are using are not ZYXEL transceivers, besides, there are too many different brands of SFP in the market, we cannot guarantee that all of them are compatible to ZYXEL switch. That is why we provide suggest SFT list in our product datasheet. We will recommend you to use either of them on our datasheet.



    Ryan
  • where to check the optical sfp tx and rx power
  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 438
    Zyxel Certified Network Administrator - Switch Zyxel Certified Network Administrator - Nebula Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers
     Master Member
    edited November 2021
    Hi @sahil_jha,

    Welcome to Zyxel Community!
    Below are the method to check the optical sfp tx and rx power:

    For console/SSH/telnet:
    Please type in command "show interfaces transceiver OO(the port of the transceiver, below use port 26 for example)" 


    For Web GUI:
    Please go to Home page to find the port status > DDMI > port OO > DDMI detail.







    Hope it helps.
    Melen