ZyWall 110 SSL-VPN and SecuExtender 4.0.2.0 / Can`t connect

swissp
swissp Posts: 2
First Anniversary First Comment
edited April 2021 in Security
Dear Zyxel

our System:
ZyWall 110
SecuExtender 4.0.2.0
Firmware V4.32

Problem:
If we restart our ZyWall 110 the SSL-VPN connection works great but after some hours we can`t connect to the ZyWall, after restart again they works great.

Somebody know what they are having Problems?
Thanks for any help.


All Replies

  • Zyxel_Stanley
    Zyxel_Stanley Posts: 1,366  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Hi @swissp

    I will send you private message for check this issue more detail.
  • artit
    artit Posts: 10  Freshman Member
    Friend Collector First Comment
    Hi @swissp
    I have got the same problem.
  • Zyxel_Stanley
    Zyxel_Stanley Posts: 1,366  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer

    The SSL VPN tunnel is base on HTTPS protocol. But it will effects by some of environment issue.

    (a) PC interface status has changed.

    (b) PC WiFi has roamed to other WiFi.

    (c) If PC is behind NAT router, NAT Router WAN IP address has changed.

    (d) PC is unable connect to server at that moment.

    (e) PC routing stability issue.

     

    Could you provide routing and trace route information to us? (The information must coming from same PC)

    (1) Before establishing VPN tunnel.

    Enter CLI command: route print

    Enter CLI command: tracert [Internal IP]

    (2) After VPN tunnel is established and without problem.

    Enter CLI command: route print

    Enter CLI command: tracert [Internal IP]

    (3) When symptom happening.

    Enter CLI command: route print

    Enter CLI command: tracert [Internal IP]

Security Highlight