Limit bandwidth USG 210

Options
lunamic
lunamic Posts: 4
First Comment

Hi, I have problem with USG 210. I changed my connection with fiber line with 200Mbps. But if i do a speed test always I get values below 100Mbps. Where could the problem be?

All Replies

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,865  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    bad cable? NIC limited to 100Mb?

  • lunamic
    lunamic Posts: 4
    First Comment
    Options

    NIC on Zywall is set 1000 FULL DUPLEX, I don't verified switch port, but I don't think.

    I will try with another cable

  • lunamic
    lunamic Posts: 4
    First Comment
    Options

    PeterUK sorry, but could be a problem of configuration? There is some setting that can limit the bandwidth?

    Thank you

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,865  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    unless you have set interface rate limiting it should be able to go faster then 100Mb

  • Zyxel_James
    Zyxel_James Posts: 626  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    @lunamic How about changing the port configuration from 1000 Full Duplex to Auto Negotiate?
    and it seems there is a switch involved in the network, could you provide your test topology?

    Moreover, please check if there is a BWM rule or interface egress/ingress bandwidth settings

  • lunamic
    lunamic Posts: 4
    First Comment
    Options

    Hi James, I changed port configuration. effectively there is a switch that could to be the problem. I have to check. In the bwm I added a policy as you can see from the screenshot, but also without this was the same

    The egress and ingress bandwidth are set to 1048576 Kbps.

    Thank you

  • smb_corp_user
    smb_corp_user Posts: 161  Master Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Sounds a bit difficult to troubleshoot, but would you be able to cross test the connection using other equipment, i.e. device supplied by the ISP as the only uncertain part in this connection test?

    If you have tested all available settings on the ports and interfaces, maybe there is something incompatible in the combination of hardware (unless your connection used to work just fine).

Security Highlight