USG 110, remote install printer (autodiscover problem)

Options
kyssling
kyssling Posts: 102  Ally Member
First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer

Hello, has anyone solved the problem of remote printer/copier installation - when connecting via
SecuExtender is not found device installation program (autodiscover)?
I can manually add the printer and add IP adress printer.

I enabled ports on the firewall: according to table 3 here https://www.cups.org/doc/firewalls.html

So anybody have idea, why AUTODISCOVER search not found device ?

Thank you

Accepted Solution

  • Zyxel_Cooldia
    Zyxel_Cooldia Posts: 1,454  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Answer ✓
    Options

    Hi @kyssling,

    Based on my understanding, most auto-discovery protocols run in broadcast mode, and broadcasts cannot pass through Layer 3 routing.
    They only work within the same subnet.

All Replies

  • mMontana
    mMontana Posts: 1,302  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Maybe AutoDiscover works only on the same subnet?

  • Zyxel_Cooldia
    Zyxel_Cooldia Posts: 1,454  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Answer ✓
    Options

    Hi @kyssling,

    Based on my understanding, most auto-discovery protocols run in broadcast mode, and broadcasts cannot pass through Layer 3 routing.
    They only work within the same subnet.

Security Highlight