Zyxel ATP500 L2TP VPN connection unavailable

Options
bav
bav Posts: 20  Freshman Member
10 Comments
edited April 4 in Security

Hello!

I am trying to setup L2TPIPSEC VPN client to site. I added VPN gate and added VPN Conection with UNchecked "Enabled mode config"

Anyway I do not see available VPN connection in L2TP VPN page in VPN Connection: None

Whats wrong? Enabled mode config is desabled

thx

Accepted Solution

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,880  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Answer ✓
    Options

    you need to set Encapsulation to transport

«13

All Replies

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,880  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    You need to use IKEv1

  • bav
    bav Posts: 20  Freshman Member
    10 Comments
    Options

    ikev1 is already in place

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,880  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Have you setup VPN connection with that IKEv1 that rule should show up in L2TP settings

  • bav
    bav Posts: 20  Freshman Member
    10 Comments
    Options

    sorry, what do you mean?

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,880  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    You have setup IKEv1 in VPN gateway now you need to add that rule in VPN connection then in L2TP VPN it will show up

  • bav
    bav Posts: 20  Freshman Member
    10 Comments
    edited April 5
    Options

    Thanks for reply!

    Could you please explain how to add that rule in VPN connection?

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,880  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    like so

  • bav
    bav Posts: 20  Freshman Member
    10 Comments
    Options

    I already had these settings:

    1. VPN gateway created and added to int Ge2

    2. VPN Connection created (VPN Gateway assingned)

    3. Result is the same(no VPN connection available)

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,880  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Answer ✓
    Options

    you need to set Encapsulation to transport

  • bav
    bav Posts: 20  Freshman Member
    10 Comments
    edited April 6
    Options

    Thanks so much! It appears now!

    Now I am trying to get configuration from server for Zyxel SecurExtender VPN client and get error - Server is not found, check server IP/port.

    I checked IP and port(443) and they are ok

    Policy control has rule WAN-to-Device

    What might be the issue?

    Auth: Username + password

    User is allowed

Security Highlight