XS1930-10 Access Problem

Options
akeix
akeix Posts: 5
First Comment

Good morning,

I have a Switch XS1930-10. My PC is connected directly to it (Port 1).

It works very well except for access:

- The switch does not respond to PING.

- I do not have access to the graphical interface.

- And the ZON tool can't find it.

On the other hand, if I do a reset via the button (or ON/OFF), everything works for a while then nothing again.

Do you have an idea to resolve the problem?

Thank you in advance for your help.

Accepted Solution

All Replies

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,916  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @akeix,

    if I do a reset via the button (or ON/OFF), everything works for a while then nothing again.

    Does this mean you can do the tests below after rebooting the switch?

    1. Ping to the switch.
    2. Access the local GUI
    3. Find the switch on ZON tool.

    In addition, please check the network adapter is correct if you cannot find the switch via ZON tool.

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,916  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @akeix,

    Could you also share what IP address (the IP address of your switch) did you ping to?

  • akeix
    akeix Posts: 5
    First Comment
    Options

    Good morning,

    I'm responding a little late because I was on vacation.

    I just reset the switch.

    The switch responds to the ping.

    The WEB interface is accessible.

    And the ZON tool finds the switch.

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,916  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @akeix,

    I can help you check what happened from the tech support file. Could you help to collect the tech support and share it with me? Please navigate to Maintenance > Tech-support and click the download button of the "All" section.

  • akeix
    akeix Posts: 5
    First Comment
    edited April 30
    Options

    Good morning,

    This morning, I no longer had access to the switch via the WEB interface.

    And the ZON tool didn't find it.

    I had to reset the switch to access it.

    Please find attached the requested file.

    For information, I changed the switch password before making the file.

    Thank you in advance for your help.

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,916  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    edited April 30
    Options

    Hi @akeix,

    Thanks for the tech support. I would like to confirm some details with you:

    1. Could you share yhe full network topology (The gateway, switch, ap, etc…)? Since this issue looks like a switch hang, the full network topology can help us investigate this issue.

    2. I notice your network has some IPv6 clients. Since we have a similar case that related to IPv6, could you help to disable IPv6 on VLAN 1 and monitor for about one week?

    Thanks in advance.

  • akeix
    akeix Posts: 5
    First Comment
    Options

    Hi,

    I disabled IPv6 on VLAN 1.

    I just have to watch for a week.

    Thank you for your help.

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,916  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @akeix,

    May I know if the switch cannot be accessed again after disabling IPv6 for one week?

  • akeix
    akeix Posts: 5
    First Comment
    Options

    Good morning,

    Since I have deactivated the IPv6 option on VLAN 1, I have no more problem.
    My switch is accessible each time. I checked every day with the "ZON" tool. I also tried access via the Gui interface and it also works.

    Thanks for your help.

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,916  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Answer ✓
    Options

    Hi @akeix,

    Thanks for your feedback. I want to update you that we have found the solution and will fix this issue in the next official firmware release. You may keep an eye on https://community.zyxel.com/en/categories/switch-news-and-release

    If anyone has this issue and your network uses IPv6, please disable IPv6 first.