block USG40 every 4-5 days

Options
cantonim
cantonim Posts: 12  Freshman Member
First Anniversary First Comment
edited April 2021 in Security

Good morning, I find a strange behavior of the firewall USG40, for some months now there are blocks of the apparatus that no longer allow navigation. Even local access to the usg is degraded and the only way to resolve is to do a forced reboot. Currently the firmware V4.33 (AALA.0) is installed but also with the last update the problem has not been solved.

also others have detected the same problem?

All Replies

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,730  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Not seeing any problems with my USG40 on V4.33

    Do you use any of USG UTM profiles?

  • cantonim
    cantonim Posts: 12  Freshman Member
    First Anniversary First Comment
    Options
    connected in wan via an external modem, when the blocking happens I just have to restart the USG, the connectivity part works regularly on the connected modem.
  • cantonim
    cantonim Posts: 12  Freshman Member
    First Anniversary First Comment
    Options

    the problem is that when it happens I can not even access locally the web panel of the USG40, it also blocks the management on the local IP address.
  • Zyxel_Charlie
    Zyxel_Charlie Posts: 1,034  Zyxel Employee
    First Anniversary Friend Collector First Answer First Comment
    Options
    @cantonim
    Regarding to this case,

    We may need the config file and some other information to dig out further. I will private message you for more details.

    Charlie

Security Highlight