USG110 Inactive WAN not marked as inactive

Options
Martin_Kuchar
Martin_Kuchar Posts: 38  Freshman Member
First Anniversary Friend Collector First Comment
edited April 2021 in Security
Hello,
latest firmware, 2 wan ports, auto fallback, connectivity check..
Today, we have problem on wan1 (ISP down, no internet). USG auto closed wan1 and opened wan2. Internet is OK, no problem with network. BUT although in System Log/Connectivity Check is clearly stated "The wan1 routing status is set to DEAD by connectivity-check" and "The link status of wan1 interface is inactive.", on Dasboard the wan1 is marked as OK and the same in Monitor->System Status->Interface Status - "1000M/Full" instead of something like "Inactive"
Any ideas?





Accepted Solution

All Replies

  • USG_User
    USG_User Posts: 369  Master Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Maybe the ethernet connection to next hop, e.g. Proxy Server etc. still works ... and the fail is only behind the next station.
  • Martin_Kuchar
    Martin_Kuchar Posts: 38  Freshman Member
    First Anniversary Friend Collector First Comment
    Options
    USG_User said:
    Maybe the ethernet connection to next hop, e.g. Proxy Server etc. still works ... and the fail is only behind the next station.

    Yes, this is the case. Fiber GW between USG and Internet is online. But when connectivity check inactivated the interface, admin should know about this. Log is not sufficient. When inteface is disabled by Connectivity check, it should be clearly marked as Inactive at least on the Dashboard graphics!
  • Zyxel_Jeff
    Zyxel_Jeff Posts: 1,129  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Answer ✓
    Options

    Hi @Martin_Kuchar

    Thank you for your suggestion.

    Currently, we don’t support this feature.

    We will put it into our future development evaluation.

    Thanks.

  • kyssling
    kyssling Posts: 103  Ally Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hi all, please add this feature ... Information about inactive interface is most important ! (port is OK, but internet from provider is KO) ...

Security Highlight