unknown interface listed

IT_Field_Support
IT_Field_Support Posts: 97
First Comment Friend Collector Third Anniversary
 Ally Member

Hi,

We noticed on one our USG40W an empty interface. It suddenly appeared.
When I try to open it I get an error : "Wrong CLI command, device timeout or device logout."
Can you tell me why i have this new interface ?

Thanks,
Davy

All Replies

  • mMontana
    mMontana Posts: 995
    25 Answers 500 Comments Friend Collector Third Anniversary
     Guru Member
    IMVHO the interface could an interface glitch due to a erroneus/malformed/corrupted configuration.
    USG40W has 5 phisical ports and logical interfaces, which currently are numbered from 2 to 6
  • PeterUK
    PeterUK Posts: 1,498
    50 Answers 1000 Comments Friend Collector Fifth Anniversary
     Guru Member

    Maybe it was a edited config made to work with the USG40W ?


  • IT_Field_Support
    IT_Field_Support Posts: 97
    First Comment Friend Collector Third Anniversary
     Ally Member
    This interface was not here yesterday. the router is new with a new config we use on many sites, and we have the issue only on this one.

  • Zyxel_James
    Zyxel_James Posts: 193
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Network Administrator - Nebula Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers
     Master Member

    Hello @IT_Field_Support,

    May I know which firmware version currently on the device? And how to reproduce this?

    Could you check on the system log? If there is an added interface, the logs should show interface [interface_name] has been added, then we could check what happen at that time.

    Moreover, is there any side effect by the empty interface?

    Thank you.

     

     

    James.


  • IT_Field_Support
    IT_Field_Support Posts: 97
    First Comment Friend Collector Third Anniversary
     Ally Member
    Hi James,

    The router is running 4.70.
    The interface disappeared after a reboot and it is not coming back now.
    When it was there I didn't noticed anything in the log.
    I also did a "show interfaces all" from ssh console but the ghost interface was not listed.
    We have a 3G USB dongle attached to the router, it may cause the problem ?

    Thanks,Davy



  • mMontana
    mMontana Posts: 995
    25 Answers 500 Comments Friend Collector Third Anniversary
     Guru Member
    @IT_Field_Support which browser do you use for managing devices?
  • IT_Field_Support
    IT_Field_Support Posts: 97
    First Comment Friend Collector Third Anniversary
     Ally Member
    Firefox 92.0 (64 bits)
  • mMontana
    mMontana Posts: 995
    25 Answers 500 Comments Friend Collector Third Anniversary
     Guru Member
    Firefox is my usual drive for managing Zyxel Devices. And sometime struggles about cache and receiving commands from the device. For instance, firmware upgrade on Firewall keeps counting, never come back to login page when the reboot ended. Chrome did not have thati issue.
    So... if the interface come back again, try another browser, or Firefox Incognito Mode.
    (which is my usual drive but... that's a whole other story)
  • Zyxel_James
    Zyxel_James Posts: 193
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Network Administrator - Nebula Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers
     Master Member
    If you didn't see the interface from ssh console, then it could be a web browser cache.
    As @mMontana suggested, you may try another browser or incognito mode.
    Thank you.

    James.
  • IT_Field_Support
    IT_Field_Support Posts: 97
    First Comment Friend Collector Third Anniversary
     Ally Member
    will try and will get back to you.
    Thanks

Security Highlight