Why the outside port don't work

Options
itdsc
itdsc Posts: 2
USG40W

Add of the internal ip adress 192.168.1.171 in the range of lan1



After

Add of a service on a tcp port 8790



Add of a group and in these grp add the service.



All was saved all seems like an other objet. No error encounters.

Add of a nat rules : 



Apply button was pressed.

Add of two policy rules : 



Port closed. could you help me ?


All Replies

  • PeterUK
    PeterUK Posts: 2,709  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Is your WAN port set with the WAN IP or behind NAT?

    Set rule 1 with source IPv4 to any


  • Zyxel_James
    Zyxel_James Posts: 616  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hello @itdsc,
    Thanks for @PeterUK point out the problem.
    Set Security Policy rule 1 source IPv4 to "Any"
    Thank you.

    James
  • itdsc
    itdsc Posts: 2
    Options
    After the change nothing change the port is always closed

  • Fred_77
    Fred_77 Posts: 115  Ally Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hi @itdsc

    i think you should modify your policy like this


    also check your nat roule; "Ip Originale" = any

    Fred
  • Zyxel_James
    Zyxel_James Posts: 616  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hello @itdsc,
    For your NAT rule, please set Source IP to "any", and your security policy rule 2 is not needed.
    Moreover, once the NAT rule is created, the external port should be open, we're not sure the online port scan works correctly on our device.

    If it still no work, please capture the packets on both WAN and LAN interface, provide to me through PM for further checking, thank you.

    James

Security Highlight