Does the USG FLEX Series have Port Forwarding problems?

13567

All Replies

  • PaoloFracas
    PaoloFracas Posts: 46
    First Comment
     Freshman Member
    Sorry but at the moment I can't check.
  • PaoloFracas
    PaoloFracas Posts: 46
    First Comment
     Freshman Member
    Non credo che il BWM sia impostato.

  • PaoloFracas
    PaoloFracas Posts: 46
    First Comment
     Freshman Member
    I don't think the BWM is set up.
  • mMontana
    mMontana Posts: 1,084
    1000 Comments 25 Answers Friend Collector Third Anniversary
     Guru Member
    I am italian and i can understand italian. However don't forget that you can edit within a week any message, so no use to post like a machine gun  ;)
  • PaoloFracas
    PaoloFracas Posts: 46
    First Comment
     Freshman Member
    Sorry but is the first time I use the forum.
  • Zyxel_Jeff
    Zyxel_Jeff Posts: 521
    50 Answers First Comment Friend Collector Second Anniversary
     Guru Member
    Hi @PaoloFracas

    Can you differentiate NAS service ports(TCP 6281 and TCP 51200) into two different NAT profiles and security policies? Then see if the file transfer efficiency can be more stable when you execute   "Hyper Backup" program from the internet to your LAN's NAS server. Please refer to the below settings:

    STEP1. To differentiate NAS service ports(TCP 6281 and TCP 51200) into two different NAT profile.


    STEP2. To add two security policies to allow TCP 6281 and TCP 51200 to LAN's NAS server respectively.


    Thanks.

  • PaoloFracas
    PaoloFracas Posts: 46
    First Comment
     Freshman Member
    What you asked me.




    But nothing has changed

    Same behavior, and again there is no evidence of the TCP 51200 traffic.

    First test
    - Communication stops at 99% for about 2 minutes and restarts to complete the backup.

    Second test
    - Communication stops at 91% and restarts immediately
    - Freeze at 94% for minutes (10/15)
    - The program generates an error and consolidates the initial backup
    - The Backup Restarts, stops again for about 5 minutes and completes the procedure.

    Even if the backup freeze the communication with the port TCP 6281 stay up.



    Regarding the BWM, as with the USG 40, the USG FLEX 100 has no settings.



    Thanks to you.


  • mMontana
    mMontana Posts: 1,084
    1000 Comments 25 Answers Friend Collector Third Anniversary
     Guru Member
    WAN adapter bandwidth setting is matching the network connection capabilities? I am referring for the ISP performances.
  • Zyxel_Jeff
    Zyxel_Jeff Posts: 521
    50 Answers First Comment Friend Collector Second Anniversary
     Guru Member
    (1). While the "rollercoaster " symptom appears, are there any block or drop messages on your Monitor Log of USG Flex100?
    I have no message
    I see something when the traffic restart but with no error (Port TCP 6182)

    (2). Did you try to use another port (not TCP 51200  ) to backup files to NAS? Is it working for you?
    The standard port of the Program is not the TCP 51200 but the TCP 6281


    The TCP 51200 is the port indicated by Zyxel Support which would appear to affect the Backup Program traffic when installing the USG FLEX 100
    There is no reference about that in Synology
    There is no reference with USG 40
    On wednesday I will change the default TCP 6182 and made a check.
    I can't do that before.
    If I can I send you a message.

    (3). What is the "Synology Backup Program"? Where did you execute this program in your topology? From the internet? or LAN domain?
    The Program is "Hyper Backup" and I execute that from Internet.
    Is a Backup from remote site to internal network.

    (4). What is your MTU size of USG40 and USG Flex100? Are they the same?
    Thanks.
    I will answer you on wednesday.
    I can't check the USG FLEX 100 at the moment but I think it is 1500 (for sure in the USG 40 - WAN Port)

    Thanks to you.




    PaoloFracas Thanks for your update. I will wait for your further answer of this Wednesday. Thanks.
  • PaoloFracas
    PaoloFracas Posts: 46
    First Comment
     Freshman Member
    This is WAN setup


    At the moment I cannot run simulations because the "Origin" Router is dead and I have to configure a new one.

Security Highlight