xgs1250-12 switches, failed auto negotiation on port 9 - 11

Options
Hi there,

if I connect a xgs1250-12 to a router with 100M connectivity to port 9, 10 or 11,
auto negotiation fails and no connection will be established. 
If I set one of these ports on the switch to 100M manually, all works fine.

Is this a firmware bug? 

All Replies

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,648  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hi @zyxtax,

    Welcome to the Zyxel community!
    This is more likely due to the cable quality, have you tried to connect a new cable to fix it?

    In addition, could you share which model your router is and what firmware version your XGS1250-12 is?

    Zyxel Melen

  • zyxtax
    Options
    Hi,

    the installed firmware is V1.00(ABWE.1)C0.
    I just saw, that there is a 
    V1.00(ABWE.2)C0 available.
    Though the release notes does not mention any auto-negotiation issues, I will give it a try.
  • zyxtax
    Options
    No, unfortunately this did not fixed it.
  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,648  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hi @zyxtax,

    Could you change the cable or connect XGS1250 port 9-11 to other devices to check whether it can link up?
    This issue is more likely a layer 1 issue, so it would be easier to clarify the issue by doing some cross-tests.

    Zyxel Melen

  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,648  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hi @zyxtax,

    In addition, you also can connect a loop on ports 9, 10, and 11 to check if the switch can link up or not.
    If it cannot link up in auto-negotiation, it might hardware issue. Please follow this link to submit RMA request 

    Zyxel Melen

  • 0115599
    Options
    Hi
    I've got the very same issue. For a given cable the link up in auto-negotiation works fine for chosen ports 1-8 and 12 (loop detection works), but it doesn't for ports 9-11.
    I tried to start a RMA but this doesn't work, I am always reconnected to "myZyxel", where I do not find any option to start an RMA.
  • Zyxel_Melen
    Zyxel_Melen Posts: 1,648  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hi @0115599,


    Welcome to the Zyxel community!
    Please reference this link to submit RMA request.

    Zyxel Melen