Zyxel NWA 210 Dead ?

FelixSchneider
FelixSchneider Posts: 49  Freshman Member
First Anniversary 10 Comments Friend Collector
edited February 26 in WirelessLAN

Hello,

it seems my Wireless AP Zyxel NWA 210 died.

No LED, either on PoE or on DC. Also a high pitched noise (coil whine is my best quess) on PoE. While switch shows only PoE but no connection .

Help would be appreciated.

Best Regards

Felx Schneider

Accepted Solution

All Replies

  • Zyxel_Kay
    Zyxel_Kay Posts: 545  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer

    Hi @FelixSchneider

    To better understand the current condition of your NWA210AX, could you please provide the following information:

    1. Was the AP operating normally before the issue occurred? Have there been any recent changes to your network connection?
    2. Could you please locate your PC on the same subnet as the AP and scan your network using the ZON utility? You can find instructions on how to use the ZON utility here:
      How to use ZON utility? — Zyxel Community
      Please check if your PC is still able to reach the AP.
    3. Additionally, could you please provide a video recording of your AP? This will help us analyze the situation more accurately.

    Kay

  • FelixSchneider
    FelixSchneider Posts: 49  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    edited February 26

    Hello,

    thankthanks for the quick reply…

    1. Yes it did, also prior to the fault no changes to the configuraticonfiguration where made. Also no power outage.
    2. No my PC can't reach the AP, not over ZON and also other Pentesting Tools can't reach it… Correct VLan and everything, just to be sure I tried it with the Pvid
    3. I will, in a private Message

  • Zyxel_Kay
    Zyxel_Kay Posts: 545  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer

    Hi @FelixSchneider

    Thank you for providing the additional information and the video recording.

    Based on the details shared, it appears to be a hardware issue with your AP. As a troubleshooting step, you could try changing the ethernet cable and port. If the issue persists, we recommend contacting your local Zyxel support to proceed with an RMA process:

    Please feel free to reach out if you need any further assistance.

    Kay

  • FelixSchneider
    FelixSchneider Posts: 49  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector

    Hello,

    I already used different Ports…

    About RMA this AP is 3 Years old so I guess I am out of luck ,or would you still accept RMA ?

  • Zyxel_Kay
    Zyxel_Kay Posts: 545  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    edited February 27 Answer ✓

    Hi @FelixSchneider

    Regarding the warranty policy, it varies depending on the region. You can refer to the region where you purchased the device and check the warranty information for your device using the link provided earlier.

    Please visit the respective link for your region to determine if your device is still eligible for warranty coverage. If you have any further questions or need assistance, feel free to let us know.

    Kay

  • FelixSchneider
    FelixSchneider Posts: 49  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector

    Hello,

    thanks is a Limited Lifetime Warranty which is great…

    RMA already got approved.