ATP200 - unable to update antimalware

Options
aait
aait Posts: 14  Freshman Member
First Anniversary 10 Comments Friend Collector
edited March 11 in Security

After updating "Firmware Version
V5.37(ABFW.2) / 2024-01-20 05:47:51" I have:
Anti-Malware signatures are updated to the latest version 2.1.1.20231130.0.. (success) at Mon Mar 11 09:03:50 2024
Threat Intelligence Machine Learning (TIML) signatures are updated to the latest version 1.0.0.20240310.0.. (success) at Mon Mar 11 09:03:50 2024
Refreshing services or restarting the firewall doesn't solve the problem

All Replies

  • smb_corp_user
    smb_corp_user Posts: 161  Master Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Could you describe the problem in more detail? The problem seems unclear to me. What is the expected result? I do not see a description of any error message.

  • aait
    aait Posts: 14  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options

    Anti-Malware signatures - latest version 2.1.1.20231130.0

    I have other ATP200 with Firmware 5.37 p2 which have Anti-Malware Signature 2.1.1.20240304.0

  • smb_corp_user
    smb_corp_user Posts: 161  Master Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Very well, so this is about quite outdated Anti-Malware signatures from November 2023, while at the same time you have got another ATP200 successfully updated to new signatures (March 2024).

    And as you said, neither reboot nor refreshing services makes any difference. By the way, does this include manual request for updates, if that is available in the GUI menus? Also no change?

  • aait
    aait Posts: 14  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options

    This's the result of manual update

  • smb_corp_user
    smb_corp_user Posts: 161  Master Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Thank you for the extra information. Looks like useful info.

    I admit that I personally do not know where to look for the cause of the problem now, and I do not have more to suggest than to back up the device config files and reset the whole device to factory defaults, maybe even reinstall the firmware or downgrade and then upgrade again. But that would be too much of a general approach like a beginner support agent.

    Therefore I will defer to and suggest that this issue should be looked into by a real Zyxel Team member in the hope that there still are some pinpoint things to check or look for to resolve the issue.

    Best of luck.

  • Zyxel_Stanley
    Zyxel_Stanley Posts: 1,374  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @aait @smb_corp_user

    We have addressed this issue. And we are trying to fix this issue.
    Once there is further conclusion, we will update to you again.

  • Zyxel_Stanley
    Zyxel_Stanley Posts: 1,374  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    The issue has been resolved on the server side. Please update your signature to verify the fix.

Security Highlight