USG60, Orbi router will not connect to internet or is visible as a network client

JJSlammer
JJSlammer Posts: 4
First Comment
edited April 2021 in Security

I have internet access for other clients (all computers...this post was made from one of the computers), but the Orbi router won't connect and I don't see it as a client on the network client screen. I don't have a wireless network set up on the USG60 (I did have one but deleted it as per some other instructions that I saw).

Thanks for any assistance!

Comments

  • Zyxel_Cooldia
    Zyxel_Cooldia Posts: 1,055
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Sales Associate 50 Answers 1000 Comments
     Guru Member

    Hi @JJSlammer

    Welcome to Zyxel community. 😀

    Does the Orbi router wan interface get IP address from USG?

     

  • JJSlammer
    JJSlammer Posts: 4
    First Comment

    The problem I have is that I can only connect to it through my phone (as far as I know). I've tried to determine if it has an IP on the USG60 so I could use a browser to connect to it, but it doesn't show anything. When I try to connect on the Orbi phone wizard, of course being a stupid wizard, it continues to fail and say it doesn't have an internet connection and I can't move past that.

  • JJSlammer
    JJSlammer Posts: 4
    First Comment

    So short answer is I don't think so, but haven't confirmed it on the Orbi.

  • Zyxel_Cooldia
    Zyxel_Cooldia Posts: 1,055
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Sales Associate 50 Answers 1000 Comments
     Guru Member

    Hi @JJSlammer

    One more hint, the USG60 lan1 subnet is 192.168.1.0/24 by default.

    Does the Orbi Router have any interface subnet same as 192.168.1.0/24? 

  • JJSlammer
    JJSlammer Posts: 4
    First Comment

    Yeah, I think I'm going to have to pull it off the USG60 and put it on a PC to see what it's doing since I can't get to it through the phone program wizard... 😕

Security Highlight