IPSec up but no outbound traffic/ can't ping subnet

Options
Mauro_Phema_srl
Mauro_Phema_srl Posts: 8
Friend Collector First Comment
edited April 2021 in Security

Goodmorning,

in my laptop i set up the vpn and the tunnel is opened, but the outbound traffic is 0 and i can't see/ping anything of the network subnet of the company.

i'm connected to my provider in wifi. Incredibly, if i'm connected using the hotspot of my phone, everything works well.

i really ho that you can help us,

thank you

All Replies

  • Zyxel_Jerry
    Zyxel_Jerry Posts: 1,151  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @Mauro_Phema_srl

    Can you draw your topology with IP address?

    What VPN connection are you using? L2TP VPN tunnel ,IPSec VPN or SSL VPN?

    What kind of software are you using to connect to the company? Window built-in VPN? IPSec VPN client or SecuExtender?

  • Mauro_Phema_srl
    Options

    i'm using IPsec VPN with the zyxel's  IPSec VPN client. here's the topology


  • Zyxel_Jerry
    Zyxel_Jerry Posts: 1,151  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

    Hi @Mauro_Phema_srl

    Can you collect packet on WAN interface when try to ping from your laptop to see if there is any request comes from laptop?

    Here is the steps to collect packet on USG.

    SSH into USG device and type command below to trace the packet from laptop.

    Router> packet-trace interface wan1 ip-proto icmp

    And try to see if there is any packet comes from laptop


Security Highlight