USG40's VPN VOIP Stopped Working

2»

All Replies

  • Zyxel_Jerry
    Zyxel_Jerry Posts: 627
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers 500 Comments
     Guru Member
    We have SecuExtender, IPSec VPN WINDOWS Client ,SecuExtender, SSL VPN MAC OS and additional SSL VPN tunnel license.
    Could you share more detailed information about the license?
    If you have any concerns to share in the article, you can private message to us

  • ghasdorff
    ghasdorff Posts: 2
    Third Anniversary
     Freshman Member
    I also lost VoIP phone operation after the recent firmware update.  Moving the phone outside the USG40 it works but not when it is behind the USG40.
  • ChrisBys
    ChrisBys Posts: 4
    It is the VPN WINDOWS Client and I wonder if this is upgradeable to SecuExtender VPN Client?

  • Zyxel_Jerry
    Zyxel_Jerry Posts: 627
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers 500 Comments
     Guru Member

    Hi @ghasdorff

    Could you share more detailed information about your symptom?

    Could you provide your topology with IP address? Where is your SIP phone and server located?

    What is the current firmware of the USG device you’re using?


  • Zyxel_Jerry
    Zyxel_Jerry Posts: 627
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers 500 Comments
     Guru Member

    Hi @ChrisBys

    The license you purchased is mainly for perpetual versions and the current version is v3.8.204.61.32.

    And the v5.6.80.007 is the subscription based version which requires different licenses.

  • StevieG
    StevieG Posts: 11
    First Comment Third Anniversary
     Freshman Member
    Hi @RDVasil

    Did you ever get this resolved. I am experiencing the same issue on a new branch site I am trying to setup. Struggling to find an answer.

    Would be grateful for any pointers.


  • Zyxel_Jerry
    Zyxel_Jerry Posts: 627
    Zyxel Certified Network Administrator - Security Zyxel Certified Sales Associate 25 Answers 500 Comments
     Guru Member
    Hi @StevieG


    Could you share your topology and the policy settings with us?
    What is your current firmware?
    Do you mean after upgrade the firmware, the symptom occur?
    What is your firmware using previously?
    If you have any concern to share the information in the post.
    You can private message the information to us.

Security Highlight