NSG100 throughout

Options
Carlo
Carlo Posts: 47  Freshman Member
First Anniversary 10 Comments Friend Collector
Hi all,

I see on the zyxel spec that the NSG100 is 90Mbps with AV and 450Mbps without it.

https://www.zyxel.com/uk/en/products_services/Nebula-Cloud-Networking-Security-Gateway-Nebula-Cloud-Managed-Security-Gateways/specification

I have a system that has just been upgraded to a faster broadband and now I need the NSG100 to pass through 300Mbps. 

It looks like I can achieve it disabling the AV.
However, even having disabled AV and IDP from the nebula portal the max speed I can get out of the NSG100 is 87Mbps.

Can you please advise how to disable AV and Get the full 450Mbps throughout? 

All Replies

  • Zyxel_Chris
    Zyxel_Chris Posts: 688  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    So, no matter you activate AV or not still get same result as 87mbps? How did you test the throughput? By downloading the file or use the speedtest.
    Can you activate the access privilege in Nebula, Help>support request then I can check with your setting, also provide your org./site name for me. :)
    Chris
  • Carlo
    Carlo Posts: 47  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Hi @Nebula_Chris,

    Yes, all disabled as per picture below and still 87Mbps



    can you please remind me how to activate the access privilege in Nebula, Help>support?
  • Zyxel_Chris
    Zyxel_Chris Posts: 688  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Your device setting/status looks fine, can you share how did you test this issue?
    Chris
  • Carlo
    Carlo Posts: 47  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    edited April 2021
    Options
    tested with speedtest.net 

    using NWA110AX so connected at 1300Mbps in ax mode




  • Zyxel_Chris
    Zyxel_Chris Posts: 688  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Can you also try on the ethernet cable for cross check, it could be the wireless signal issue.

    Chris
  • Zyxel_Chris
    Zyxel_Chris Posts: 688  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Notice that your WAN speed is only get 100M can you check with your uplink device setting or change the ethernet cable?

    Chris
  • Carlo
    Carlo Posts: 47  Freshman Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector
    Options
    Thanks @Nebula_Chris

    I will check the cat6 patch lead from the modem to the WAN port.

    How can I see the linking speed from the portal?
    I can only see the below.

    Can you please explain how I can check the speed once I'm on site?



  • Zyxel_Chris
    Zyxel_Chris Posts: 688  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Hello @Carlo
    Can you access with SSH to NSG, then use CLI "show interface all" can see the WAN1 speed.


    Chris
  • Mr_IT_4_Life
    Mr_IT_4_Life Posts: 6
    First Anniversary First Comment
    edited November 2022
    Options
    I`m experiencing the same issue... have a 500Mb fiber, but only get 150Mb ish from NSG100 when modem is in bridge mode, but direct connection to modem in router mode gives 4-500Mb by bypassing the NSG100 
  • Mr_IT_4_Life
    Options
    Cloud it be that the equipment is to old to output the full speed of the isp modem ?

Nebula Tips & Tricks