My clients, mostly IOT devices are being disconnected daily NWA50AX

Options
2

All Replies

  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options

  • mMontana
    mMontana Posts: 1,340  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Same channel for both APs might be not the best option, let's see if it works.
  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options
    i just switched one of the channels
  • Zyxel_Kay
    Zyxel_Kay Posts: 610  Zyxel Employee
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options

     

    It’s happy to hear that no more disconnection happens again.  

      

    From your screenshot, we know that some of your devices, which connected with “BLACKGATE-IOT”, its signal level is below -65 dbm. To maintain a better WiFi performance, it is recommended to place your device and AP become closer, then get your device signal level above –65 dbm.


    Besides, if you know that which channel is having a great interference that makes your network performance being worse, you can manually adjust the channel deployment to the less interference channel one-by-one. Otherwise, it is recommended to enable your DCS setting, it will help your AP dynamically scans the environment and choosing a less interference channel.


    Here is an article about tips to let you get a better WiFi network,  
    Tips to help you improve your wireless network performance — Zyxel Community 

     

    Hope this get help with you.  =)

      

    Kay 

    Kay

  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options
    All gone a bit wobbly this morning



  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options

  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options
    I'm rebooting
  • mMontana
    mMontana Posts: 1,340  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    TASMOTA-T03 and TASMOTA-T09 have too low signal strength, IMVHO.
  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options
    the reboot connects them all again :(
  • m7urt
    m7urt Posts: 16  Freshman Member
    10 Comments
    Options
    mMontana said:
    TASMOTA-T03 and TASMOTA-T09 have too low signal strength, IMVHO.

    yes that's right but they are quite a way from each AP, I'll sort that problem later. The bigger issue is the complete disconnection

Nebula Tips & Tricks