[092903]Speed Test Failure w/3 Multy Units

DrPepper
DrPepper Posts: 35  Freshman Member
I added a 3rd Multy unit to my home tonight.  The new unit when installed indicated it was in a perfect location.  However, after install I ran the speed test, I ran into two problems.

A) The name/location for the new unit does not display.  However the name for the original 2 units displays just fine.
B) Both speed tests on the new unit shows 0Mbps up/down and mark it suitable for SD streaming, despite being in a perfect location (Signal strength was just a bit to the too close side)
«1

Comments

  • pancho35m
    pancho35m Posts: 72  Ally Member
    Hey @DrPepper can you tell me which multy you tried? Multy X or Multy Pro. i Thought that you only can use the 2 Multy X Device at the moment.

    Thanks for your answer and help. It is just an information for me

    BR
    Pancho

  • Zyxel_Admin
    Zyxel_Admin Posts: 27  Zyxel Employee
    Dear my forum member:
    Could you describe your issue with environment information?
    It would be great help for us to identify your issue and answer your questions quickly.
    The information we need are here:

    App version:(check app version inside of app "Multy X")
    phone device information:
    iOS/Android version:
    How many devices connecting?(Wi-Fi/wire)
    your bandwidth plan:
    how large your house ?(square feet/meter):


    Thank you for your dedicating contribution.
  • Zyxel_Support
    Zyxel_Support Posts: 435  Zyxel Employee
    edited October 2017
    What is your network bandwidth? Please kindly share the information. Thanks.
    We will release new app and new firmware to fix Diagnose issue tomorrow.
  • DrPepper
    DrPepper Posts: 35  Freshman Member
    @pancho35m - This is Multy X.  We will be selling singles for expansion. It works in a star topology, not true mesh.

    @Zyxel_Support  @Zyxel_Admin
    I have 3 Multy X units.  The first unit (Bedroom) is connected to a cable modem which provided 100Mbps downstream.  I then have the other 2 units connected wirelessly to the main basestation/router.
    2nd unit is Living room.
    3rd unit is Study.
    13 devices currently connected, but none are active.
    App version 1.1.8.170927
    FW B6




  • DrPepper
    DrPepper Posts: 35  Freshman Member
    Test I conducted last week that shows the speed test failure between both Internet and Bedroom (router).

  • DrPepper
    DrPepper Posts: 35  Freshman Member
    Test ran just now, showing only a failure on the link between the router and extender.  Internet test was successful this time. 

  • Zyxel_Support
    Zyxel_Support Posts: 435  Zyxel Employee
    edited October 2017
    What does mean: 13 devices currently connected, but none are active?
    Is it able to access Internet?

    About the problem of Diagnose between 1st node and 3rd node.
    Please uninstall and reinstall the APP on mobile device and recommend reset and re-setup your Multy X. Please share the distance between 3 units.

    Currently, the latest firmware is V1.00(ABKJ.1)B9 and the lastest app is V1.3.0.171003.
    For iOS: V1.3.0.171003
    For Android: V1.3.0.171003


  • pancho35m
    pancho35m Posts: 72  Ally Member
    Hi Team,

    please tell me how much devices of multy x can i choose in one environment official?

    Thanks
    BR
    Pancho
  • DrPepper
    DrPepper Posts: 35  Freshman Member
    edited October 2017
    @Zyxel_Support
    I really don't want to have to factory reset all my units.  I have retested with the B9 firmware and see the same issue.

    The 13 devices are connected, but are not in active use.  (No one is using them, little or no traffic is seen on the Multy X app status page)
  • Zyxel_Support
    Zyxel_Support Posts: 435  Zyxel Employee
    Currently, Multy X is supported 3 units.

    We saw this issue and R&D is trying to fix it.