Video broadcasting problem

Hedy
Hedy Posts: 5  Freshman Member
edited April 2021 in WirelessLAN

Hi,

We have a WAC6502D-S for e-learning system.

Problem appears when broadcasting the videos from teacher laptop to student’s pad. The videos would be from sources: local harddisk, youtube, cloud server 

- VCD/SD video resolution ==> smooth transfer without delay and good buffering/ playing but the video quality is not good due to the low resolution.

- HD 720 x 1280 resolution ==> interrupted transfer/ buffer; broken video play

Does anyone have idea or suggestion for this case?

Comments

  • Zyxel_Kathy
    Zyxel_Kathy Posts: 76  Zyxel Employee
    edited November 2017
    Hi @Hedy,

    If you use 2.4GHz radio, you can refer this FAQ to adjust the performance.
    https://businessforum.zyxel.com/discussion/470/how-to-optimize-wireless-performance-on-2-4-ghz#latest
    If you use 5GHz radio, maybe you can use 40MHz for bandwidth if there is not other co-channel use.
    For the HD vedio, I suggest you adjust the multicast rate through the AP’s web GUI from 1Mbps to 11Mbps, 18Mbps, 24Mbps, and so on. The multicast rate must higher than your video traffic.


    Kathy
  • Hedy
    Hedy Posts: 5  Freshman Member
    Hi Kathy,

    Thanks for your suggestion. There are 2.4G and 5G in my environment at the same time. I tried to adjust the value as you suggested. After testing, the video quality is better than before. I should make a record for this topic for further usage.
    Thanks.