How to upgrade new firmware to node ? (Multy u)

tonja
tonja Posts: 8  Freshman Member
edited March 2019 in Multy WiFi System
How to upgrade new firmware to node ?
(Multy u)
(Pimary node already upgrade when upgrading node is status disconnect)

#MultyU_Mar_2019

Comments

  • Hanamichi
    Hanamichi Posts: 125  Ally Member
    When the primary node has upgraded to the latest firmware, the second node should be synchronized with the primary node automatically. Does the second node still not upgrade successfully?
  • tonja
    tonja Posts: 8  Freshman Member
    edited March 2019
    Now connect all nodes by Ethernet

    I remote app check node firmware still old version.

    I will try to connect by wifi and sync nodes  again

    If still can't update I will reset node set (router mode) for update

    Thank Hanamichi
  • Hanamichi
    Hanamichi Posts: 125  Ally Member
    Thanks for sharing. So, your Multy U is in bridge mode currently?
    After reset, you can try to swap two nodes, such as original second node as primary node.
  • tonja
    tonja Posts: 8  Freshman Member
    edited March 2019
    My Multy is in router mode. (I have asus rt-ac86u is in bridge mode)

    I recheck all node is already update.(already synchronized)

    After update new firmware.I have new problem if connect node by Eternet Speed drop.but connect by wifi is OK.

    I dont't know why Why Whyyyy - -"
  • Hanamichi
    Hanamichi Posts: 125  Ally Member
    Do you reset Multy U to let all nodes to get the latest firmware version or wait for some time, the second node has synchronized?

    Can you provide your network topology?
    And what do you mean speed drop if nodes is connected via Ethernet? Is there any screenshot about results? What is your network bandwidth? How do you test it?
  • tonja
    tonja Posts: 8  Freshman Member
    edited March 2019
    I wait for some time the second node has automatic synchronized.

    Today I checked speed node is connected via Ethernet again result is OK.
    but I can't check speed node from multy app.(Check speed by ooKla)

    Yesterday I checked speed node is connected via Ethernet for 3 times result around 70-90 Mbs.

    My full internet speed is 500/500 mbs.
    Test Speed Multi U (Bedroom is Primary node, Office is node

    1.Speed test Multy u connected via wireless network from Multy app.
    (Bedroom is Primary nodeOffice is node

    2.Can't check Speed node(Office) connected via Ehternet network from Multy app.
    (Bedroom is Primary nodeOffice is node

    1.Speed test node (Office) connected via Ethernet network by ooKla is OK (Today)


    PS.if nodes is connected via wifi network speed drop around 158 mbs.
    (374-216=158 mbs.)
  • Hanamichi
    Hanamichi Posts: 125  Ally Member
    Please help to clarify your description.

    Is this using wireless backhaul between two nodes?

    When nodes is using wireless backhaul, please make sure your wireless device is connected to 2.4 GHz or 5 GHz before you test speed on the client device.

    Is this using Ethernet backhaul between two nodes?
    And when Diagnose result display "0" as Internet<->Office and Bedroom<->Office, you use wired or wireless device to test speed?

    When node is using Ethernet backhaul, please reboot the second node when it is connected to primary node. After that, test again.
  • tonja
    tonja Posts: 8  Freshman Member
    edited March 2019
    Yes, using wireless backhaul between two nodes.

    Nodes is using wireless backhaul, my wireless device is connected to 5 GHz before I test speed on the client device.

    After reboot second node.This using Ethernet backhaul between two nodes. Speed drop ( - -")

    I think I will using wireless backhaul (Slow but Sure (- - "))
Sign In to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click on this button!