GS1900-24 Firmware Issues

2»

All Replies

  • dugnizetru
    dugnizetru Posts: 4  Freshman Member
    Well... it seems your forum is also buggy and cuts code blocks after the first line...

    Let's see if I can attach a PDF conversion of what my post initially contained.
  • Zyxel_Derrick
    Zyxel_Derrick Posts: 126  Zyxel Employee
    First Anniversary Friend Collector First Answer First Comment
    edited July 2020
    Hi @dugnizetru

    Thanks for the information
    Could you PM me the configuration of your switch?
    Also, could you help to capture the packet on switch when the firmware is V2.50 and V2.40 and provide to us?
    BTW, what is the model name of your router?
    Thanks for your cooperation in advance

    Best regards,
    Zyxel_Derrick
  • dugnizetru
    dugnizetru Posts: 4  Freshman Member

    If you are still stuck on an old firmware version because of this bug, I've found a workaround to make LACP work with latest firmware version.

    Even if you LACP link only transport VLAN tagged traffic, you need to disable the filtering of tagged only frames on the port members of the LACP link aggregation.
    • Go to: Configuration -> VLAN -> VLAN
    • Go to the Port tab
    • Select all child interfaces of LACP links
    • Edit the "Accepted Type" to "ALL"
    I don't know if this has any security implication. I've set some non existing VLAN ID on these ports PVID to try to limit leakage of the native VLAN.

    Here is an config example with an LACP link that has 3 port members 1, 2 and 3:


  • Zyxel_Derrick
    Zyxel_Derrick Posts: 126  Zyxel Employee
    First Anniversary Friend Collector First Answer First Comment
    Hi @dugnizetru

    Sorry for the inconvenience again and thanks for your workaround
    We have released a date code to fix this issue
    Please upload it and test again if the issue still exist
    Thanks

    Best regards,
    Zyxel_Derrick