USG40 Basic Setup

Sam
Sam Posts: 11  Freshman Member
edited April 14 in Security
I have limited computer knowledge and need basic help in setting up the USG40
Went thru the basic setup and the status is as follows:
Power light - green solid
SYS light - green solid
WAN P1 - green flashing - connected to ISP modem
LAN P2 - amber flashing - connected to a linksys VPN router
LAN P3 - amber flashing - connected to a linksys router with wi-fi
LAN P4 - Connected to my computer to do the setup

Routers seems to be working but concerned about the flashing amber lights

Accepted Solution

All Replies

  • iSpeed
    iSpeed Posts: 102  Ally Member
    Use the easy wizards to get things up and running.
  • Sam
    Sam Posts: 11  Freshman Member
    Done that the best I understand before using the USG40 and before posting here.
    Now I have amber lights flashing.
  • Zyxel_Emily
    Zyxel_Emily Posts: 751  Zyxel Employee

    Hi @Sam,

     

    Here is description of the front panel LEDs.

    You can find the information on page 70 in the user guide.

    ftp://ftp2.zyxel.com/USG40/user_guide/USG40_V4.32_Ed1.pdf


  • Zyxel_Emily
    Zyxel_Emily Posts: 751  Zyxel Employee
    Hi @Sam,

    Please take a video of the blinking orange LED on the front panel.
  • Sam
    Sam Posts: 11  Freshman Member
    Yes I have 1 flashing green and 2 flashing orange when I am not online but do have 2 routers connected P2 and P3. P2 and P3 still flashing orange when I am online via my other 2 routers.
    Video attached - ignore the background sound.
    Sorry video mp4 will not upload size 116,972kb
  • Sam
    Sam Posts: 11  Freshman Member
    Thank you
Sign In to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click on this button!