Multy X with 4 nodes

Options
ssk
ssk Posts: 4  Freshman Member
edited August 2018 in Multy WiFi System
Hi,
I have a 3 story house and 4 Multy x nodes. When I connect 3 nodes in a star config everything is ok, but when I connect the last node, devices loose connection when roaming between nodes. If I move the last node to my garrage it connects as a daisy chain to my living room because this is closest, and everything works fine. But when I move the last node to my kitchen where I need it, it connects to my primary multy and I get a star config again.
Will you support 4 nodes in a star config, or the posibility to force daisy chain (select witch node to connect to when you install a new node)?

ssk 

#MultyX_Aug

All Replies

  • Zyxel_Steven
    Zyxel_Steven Posts: 246  Zyxel Employee
    Options
    @ssk,
    Please open Multy APP and login your myZyxelCloud account, then "Send Feedback" to us, it will attach the log file on the mail. (Please also share more information about your problem. Such as detailed description/screenshots/topology...) We will try to analyze this problem.

  • ssk
    ssk Posts: 4  Freshman Member
    Options
    Hi,
    I have sent feedback with the app.
    Can you confirm that the Multy X will work with 4 nodes in a star setup?
    As I recall, a firmware that was released in the beginning of this year confirmed support for 3 nodes, but I have not seen any info about 4 nodes in a star config.
    My setup is working perfect when I connect the 4th node as a daisy chain, so it is the star config that creates the roaming connection problems.
    I have the same roaming problems between nodes on phones, pads and PC's.

    ssk
  • Zyxel_Steven
    Zyxel_Steven Posts: 246  Zyxel Employee
    Options
    @ssk,
    Multy X can support 4 nodes in a star topology.

    Thanks for the feedback. We have received the logs and still under checking it.
    There are some questions, please help to clarify it.
    1. What do you mean about "devices loose connection"? Is possible to provide the screenshots about "devices loose connection"? Is it means WiFi disconnect and devices cannot connect WiFi, or device can connect WiFi, but no Internet access? Or ...?
    2. Does this problem always occurs related last node (4th node)? Does roaming between other nodes has the problem?
  • ssk
    ssk Posts: 4  Freshman Member
    Options
    1. The devices show full strenght on wifi signal all the time, so it looks like the device loose IP,DNS or gateway when roaming.
    If I try to refresh a few times the connection is back.
    When I use youtube on my iPhone in my living room, then turn the phone off, move to my bedroom, open the phone and start youtube, it says "connection lost" when I click refresh a few times the connection is back.
    This can also happen when the phone is on while roaming.

    2. The roaming problem occurs on all nodes.
  • Zyxel_Steven
    Zyxel_Steven Posts: 246  Zyxel Employee
    Options
    @ssk,
    Thanks for the information.
    We are still analyzing this issue. If there is any update, we will let you know.
  • Zyxel_Steven
    Zyxel_Steven Posts: 246  Zyxel Employee
    edited September 2018
    Options
    @ssk,
    Multy X firmware V2.10(ABKJ.0)C0 with Multy App 2.0.2 has improved this problem.
    Please upgrade to the latest version for verification.
  • ssk
    ssk Posts: 4  Freshman Member
    Options
    Update:
    I discovered that one of my multy x nodes where not working as it should.
    I bought 2 new nodes, changed the defect one and put the other one in the garage.
    So now I have 4 nodes in a star config in my house, and 1 node in the garage that daisy chain to my living room node.
    Everything works perfectly now.

Consumer Product Help Center