Why don't my HDD's show?

Options
Bilzo
Bilzo Posts: 1
edited January 2020 in Personal Cloud Storage
I just got my NAS326. The Quick Start Guide and web procedures don't match what happens.  I turn on power with the HDD's in place and ethernet connected. I have the browser page open and push the Connect button after the beep. 5 minutes goes by and nothing happens. When I check Windows Explorer, the NAS is there, but no HDD's.
The HDD's were formerly in a computer, one is 500 GB. one is 1 TB. After the first failure, I thought maybe they needed formatting.  I did this, but same failure.
User Manual is no help.
USB's are acknowledged and accessible!


#NAS_Jan_2020

All Replies

  • Mijzelf
    Mijzelf Posts: 2,645  Guru Member
    First Anniversary 10 Comments Friend Collector First Answer
    Options
    Can you enable the ssh server in Control Panel->Terminal, login over ssh, and post the output of

    dmesg

    This will show the kernel (boot) log. Maybe it tells something about the sata bus/disks.
  • [Deleted User]
    [Deleted User] Posts: 213  Zyxel Employee
    First Anniversary Friend Collector First Answer First Comment
    Options
    Hello @Bilzo,

    make sure to use drives which are supported:
    https://www.zyxel.com/products_services/4-Bay-Personal-Cloud-Storage-NAS540/compatibility

    You mentioned the drives were in a computer before. Make it makes sense to overwrite the first bytes including the partition table. Then the drives might look like fresh disks for the NAS.

    Make sure to backup data on the drives before doing so.

    Greetings

Consumer Product Help Center